همه چیز در ارتباط با آرمگاه فردوسی مشهد

ساخت وبلاگ

 

 مساحت این آرامگاه حدود 6 هکتار می شود و مجموعه های باغ آرامگاه، استخر و تندیسی از فردوسی که ساخته دست ابوالحسن صدیقی است وجود دارد، همچنین کتابخانه، موزه و آرامگاه مهدی اخوان ثالث را در این مجموعه قرار داده اند. برای معماری  و طراحی داخلی بنا از کاشی کاری ها، نقش برجسته های سنگی شاهنامه و سروده های فردوسی استفاده کرده اند. لازم به ذکر است که بگوییم این بنا در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اگر شما هم از طرفداران فردوسی هستید می توانید به این شهر رفته و از آرامگاه بی نظیر او دیدن نمایید، بنابراین اگر از تهران قصد سفر به مشهد را دارید می توانید با خرید بلیط قطار تهران مشهد راهی سفری خاطره انگیز شوید.

محل قرار گیری آرامگاه و باغ فردوسی در طوس می باشد یعنی در 25 کیلومتری از شمال غربی مشهد واقع شده است. این ارامگاه ما بین دو روستای طوس سفلی و اسلامیه و درمسیر بزرگراه مشهد- قوچان، نزدیکی شهر تاریخی تابران دیده می شود. زادگاه فردوسی روستای پاژ می باشد که در 28 کیلومتری از آرامگاه قرار داد.

 

تاریخچه ساخت و بازسازی آرامگاه فردوسی

آرامگاه فردوسی با اینکه بارها تخریب شد و از نو ساخته شد اما با این حال زیارتگاه اهل علم و معرفت بود، با توجه به منابعی که موثق نیستند ساخت اولین بنا و آرامگاه فردوسی را به سپهدار توس در زمان طوس نسبت می دهند که پس از مدتی به دستور عبیدالله ازبک مقبره فردوسی را به دلیل تعصبات شیعی ویران کردند و در زمان سلطنت پادشاهان صفوی و توجه آنها به آبادانی شهر مشهد و توابع آن این مقبره ی خرابه دوباره ساخته شد. با به قدرت رسیدن رضا شاه روحیه ملی گرایی در ایران، بسیاری ازپژوهشگران تصمیم گرفتند که دولت را به ساخت آرامگاهی در حد شخصیت فردوسی ترغیب و تشویق کنند که در این باره ملک الشعرای بهار چندین مقاله منتشر کرد.
در پی این تلاش ها نماینده زرنشتیان کیخسرو شاهرخ، باغی را که در آن زمان به حاج میرزا محمد علی قائم مقام تعلق داشت را پیدا کرد که مساحت باغ به 23 هزار متر مربع می رسید را برای ساخت آرامگاه فردوسی تقدیم به رضا شاه کرد که پس از مدتی آن را به انجمن آثار ملی که هدف آن بازسازی و تعمیر آثار و انبیه ی تاریخی بود بخشید که در آخر ساخت آرامگاه در سال 1307 زیر نظر شاهرخ آغاز شد. ناظر بر مراحل ساخت آرامگاه فردوسی به حسین لرزاده واگذار شد و نیز مسئول سنگ تراشی سنگ های به کار رفته در بنا و سنگ قبر به عهده ی حسین حجار باشی زنجانی بود، طاهر زاده اشعار منتخب شده فردوسی را به خط نستعلیق آماده کرد. در آخر ساخت بنا در سال 1313 هجری شمسی با مراسم بزرگ، با شکوه و جهانی هزاره ی فردوسی افتتاح شد.
فردوسی
 
ایران گرد ...
ما را در سایت ایران گرد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi irangard بازدید : 320 تاريخ : چهارشنبه 23 مهر 1399 ساعت: 20:48